Despre contouring

Nu cred ca exista fata multumita 100% de aspectul fetei ei. Nasul e prea mare, pometii nu sunt destul de proeminenti si asa mai departe, insa pentru ca operatiile estetice sunt costisitoare si ne expun unui risc de multe ori inutil, va prezint astazi o tehnica de machiaj denumita contouring, care cu ajutorul luminii si a umbrelor, ne ajuta sa estompam sau corectam exact acele carateristici ale fetei care nu ne plac.

In principiu aveti nevoie de 3 categorii de produse plus pensule pentru a le aplica. Un highlighter (iluminator), blush, si un produs pentru conturare, care trebuie fie de o culoare neutra si cu doua nuante mai inchis decat fondul de ten. Poate fi vorba despre un fard, fond de ten, anticearcan, creion samd.

In ceea ce priveste modul de aplicare al acestor produse ar fi foarte multe de spus, pentru ca depinde de forma fetei fiecareia si bineinteles de ce defecte vrem sa corectam si ce vrem sa scoatem in evidenta. Indiferent insa de carateristicile personale trebuie sa tinem minte ca umbrele dau profunzime, slăbesc, în timp ce lumina scoate în evidenţă, accentueaza. Un truc de contouring pe care il folosesc eu, furat de la modele celebre, este sa aplici fard mai inchis la culoare sau bronzer/perle bronzante pe adancitura care se creeaza sub obraji atunci cand tugui buzele, de la urechi spre barbie.

Pentru alte zone ale fetei puteti proceda asa : pentru a va subtia nasul aplicati conturul (fardul mai inchis) de-o parte si de alta a nasului,apoi highlighter pe centrul nasului, pe lungimea nasului, mai putin pe varf. Daca aveti o frunte mare sau lata, aplicati un bronzer mai deschis de-a lungul liniei parului in jos, pana la tample. Dupa aceea, aplicati highlighter pe centrul fruntii. In ceea ce priveste barbia, daca aveti o barbie dubla aplicati fardul sau bronzerul de-a lungul liniei maxilarului si intindeti-l in jos spre gat. In cazul unei barbii mici, aplicati iluminator in mijlocul barbiei, exact sub centrul buzelor. La ochi, cred ca toate stim ca trebuie sa aplicam highlighter sau fard deschis stralucitor pe osul sprancenei si in contul intern al ochiului, iar un fard inchis la culoare aplicat in pliul pleoapei va creea un efect de adancime, deci ochi mai mari. Pentru buze mai pline se aplica iluminator intre varfurile buzei superioare (in arcul lui Cupidon) si sub centrul buzei inferioare, truc pe care il folosesc si eu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s