Cum sa eviti durerea in timpul pensatului

In ceea ce priveste pensatul sunt destul de norocoasa, in sensul ca nu prea sufar cand trebuie sa imi aranjez sprancele, ba dimpotriva, intr-un fel ciudat chiar imi place senzatia pe care o am cand ma pensez. Insa, pentru ca multe persoane se plang din cauza durerilor provocate de smulgerea firelor de par din zona sensibila a ochilor, am facut o mica cercetare pentru a afla cum se poate transforma acest procedeu esential, din ceva dureros si infricosator in ceva relaxant, chiar placut.

Cel mai bun util lucru pe care il putem face pentru a reduce durerea din timpul pensatului e sa facem acest lucru imediat dupa baie sau dus. Din cauza aburilor emanati de apa calda, porii tenului se vor dilata si astfel firele de par vor putea fi smulse mult mai usor.

Daca durerea persista, putem mari miza si folosi gheata. Cateva cuburi se infasoara intr-un prosop sau carpa curata si se plimba cateva minute pe zona ce urmeaza sa fie „chinuita” pentru a o amorti si reduce semnificativ durerea.

In ultima instanta, daca sugestiile de mai sus nu dau rezultate, putem apela la o crema care contine lidocaina, un anestezic destul de puternic, dar care nu prea are efecte adverse.

Un alt sfat important, de data aceasta pentru cei carora li se inroseste pielea dupa pensat e sa recurga la aceasta procedura seara, noaptea, inainte de culcare. Pana a doua zi dimineata roseata va disparea de la sine, fara a fi nevoie de vreo crema.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s