Tu de ce pierzi timpul ?

Nu exista om sa nu fi pierdut macar odata vremea facand lucruri inutile. Notiunea este, insa, relativa. Daca pentru unii a privi la televizor e sinonim cu a te informa sau relaxa, pentru altii aceasta activitate nu reprezinta nimic mai mult decat pierdere de timp. Unii isi petrec dupa amieziile visand cu ochii deschisi sau privind pe fereastra fara vreun motiv anume, iar pentru altii chiar si gatitul sau navigatul pe internet reprezinta o pierdere de vreme.

Cert e ca intr-un fel sau altul toti avem ,,indeletnicirea” aceasta, dar intrebarea care se pune e de ce o facem ? Din placere as spune eu. Ne place sa urmarim un film prost care nu transmite mai nimic doar pentru a ne vedea actorul favorit, ne simtim bine cand visam la casa de la Coasta de Azur pe care o vom candva, sau poate intr-o alta viata, iar exemplele ar putea continua.

Un motiv secundar, dupa parerea mea, este si faptul ca procrastinarea ne da falsa impresia ca putem controla timpul sau putem amana inevitabilul. Cand e tarziu, trebuie sa dorm pentru ca a doua zi am de facut o activitate care imi displace sau pentru ca ma trebuie sa ma trezesc devreme; in mod sigur imi voi gasi ceva de facut numai sa nu dorm, de exemplu ma uit pe Tumblr, unde vad niste fotografii, care inafara de faptul ca sunt frumoase, nu prea au niciun rost si oricum tot acolo le voi gasi si in urmatoare zi si peste o saptamana, chiar peste o luna. Am impresia (eronata) ca amanand momentul culcarii, il voi amana si pe cel al trezirii, lucru evident neadevarat. Ora 7 e tot ora 7 indiferent cu cate ore in urma te-ai intalnit cu Mos Ene.

In concluzie, pierdem timpul pentru ca pur si simplu ne place sa facem acest lucru; dar si pentru ca ne da o falsa senzatie de putere, iar oamenii iubesc puterea. Avem impresia ca suntem stapanii timpului daca putem sa il pierdem, in fond nu poti pierde ceva ce nu iti apartine. Simtim ca timpul e al nostru, dar de fapt noi suntem ai timpului…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s