Jurnal de calatorie : Italia I

Cu toate ca m-am intors intors de mai bine de 24 de ore din Italia, parca inca nu mi-am revenit complet. Corpul este obosit, ochii somnorosi, iar talpile imi ard de la prea mult umblat pe fierbintile strazi venetiene. Mintea e doldora de amintiri, povesti, experiente, momente pe care inca nu a reusit sa le aseze in ordine.

Vreau sa impartasesc cu voi aceasta excursie prin cuvinte si imagini. Cu voi cei care ati vizitat regiunea Veneto pentru a va reaminti de frumusetea locurilor; cu voi cei care intentionati sa ajungeti acolo pentru a va veni in intampinare cu sfaturi si sugestii; dar si cu voi, cei care nu ati trecut nordul Italiei pe lista locurile pe care vreti sa le vizitati pentru a va covinge ca e musai sa calcati si pe aceste meleaguri.

Calatoria noastra a inceput in Oradea, de unde am purces cu masina spre Aeroportul International din Timisoara. Zborul cu destinatia Treviso a durat aproximativ o ora si un sfert.

Daca va dor urechile (otalgie) in timpul zborului din cauza diferentelor de altitudine e de ajutor sa luati un analgezic cu aproximativ jumatate de ora inainte de decolare. De asemenea, mestecatul gumei, suptul unei bomboane sau imitarea unui cascat sau inghitul fortat va ajuta sa va desfundati urechile. Nu dormiti in timpul zborului si folositi dopuri de urechi.

Am aterizat in Treviso, o localitate eleganta si pozitiva care ne-a depasit cu mult asteparile. Aici se fabrica celebrul vin spumos italian Prosecco.

Treviso este un orasel brazdat de canale, unde doamnele in rochii lejere si domnii in bermude si camasi consuma Aperol Spritz indiferent de ora din zi sau din noapte, intr-unul din multele barulete cochete din oras sau chiar afara pe strazile pietruite.

Ne-am cazat in Hotelul Scala, gazduit de o vila din secolul 18 aflata la aproximativ 2km de centrul orasului, apoi am iesit la plimbare. Dupa cateva ore de tocit tenisii pe dalele din oras si clatit ochii cu vilele somptuoase din zona, ne-am oprit sa luam cina.

Total la intamplare am ales un restaurant de familie: Trattoria Toni del Spin. Am tinut neaparat sa degustam ceva traditional : paste. Se pare ca italienii le prepara intr-un mod foarte simplu, fara sosuri sau arome pretentioase. Adauga doar busuioc, vin, ulei. Ale mele au fost cu scoici, fructe de mare pe care vi le recomand. Sunt sanatoase, dar si gustoase. Mama si sora mea au ales sa incerce si vinul casei, un vin alb, sec, ademenitor caruia i-au adus doar cuvinte de lauda.

Dupa o alte plimbare, de data acesta bucurandu-ne de racoarea noptii si de o gelato aromata, ne-am intors la hotel pentru a ne adanci intr-un somn binemeritat. Ochii trebuie sa stea inchisi pentru cateva ore pentru ca maine ii asteapta o zi lunga de desfatari.

IMG_4808 IMG_4809 IMG_4816 IMG_4812IMG_4832 IMG_4817  IMG_4823 IMG_4825

IMG_4851  IMG_4843 IMG_4844

Pentru partea a IIa a jurnalului click aici.

One thought on “Jurnal de calatorie : Italia I

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s