Tu ti-ai pregatit ghetutele ?

Tu ce faci acum ? Navighezi pe marea infinita a internetului, ma citesti si probabil pe fundal se aude una dintre melodiile de care esti indragostit in acest moment. Atmosfera e relaxata si relaxanta, insa trebuie sa te somez sa parasesti urgent gadge-ul de pe care te pierzi in randurile blogului meu. Ai o treaba mai importanta de facut.

Ti-ai curatat ghetutele ? Le-ai sters urmele gri lasate de vremea mohorata din ultimele zile, le-ai ingrijit cu crema si le-ai asezat strategic langa usa ori ferestre ? Daca nu, treci acum la treaba. Grabeste-te, mai sunt doar cateva ore pana vine !

Noaptea aceasta e magica. Pentru credinciosi e sarbatoare, ajunul Sfantului Nicolae. Pentru copilasi ocazia perfecta pentru a pune manutele pe darurile ochite de multa vreme sau pentru a isi infige gurile pofticioase si acum manjite cu ciocolata in dulciurile care ii ispiteau de ceva timp din vitrinele magazinelor.

Pentru noi ceilalalti se deschide oficial sezonul sarbatorilor de iarna. Vine ! Nu, nu Miculas, cum il alinta bunica mea, ci altceva. Simti ? E in aer. Un entuziasm timid, sensiblitate, dorinta de a ajuta pe altii si a face bine, impacarea cu sine si iertarea celor care ne-au gresit, nu in ultimul rand nerabdarea si voiosia, toate ne astern un zambet pe chip. E vorba de acel spirit misterios si greu de caracterizat al sarbatorilor, spirit pe care merita sa il invitam in casele si sufletele noastre.

Eu te indemn sa renunti astazi la aerele de adult ghebosat de responsabilitate si il astepti pe Mosu` asa cum se cuvine. Profita de orice ocazie sau scuza,  fie ea si puerila pentru a te bucura, pentru a lua o pauza de la grijile cotidiene si pentru a fi din nou, macar pentru  cateva ore, copil !

Reclame

2 gânduri despre „Tu ti-ai pregatit ghetutele ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s